Spanische Vanilletorte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Spanische VanilletortePastayı deneyecek olan arkadaşlara,Marzipanınız yoksa onun yerine 1/2 veya 1 su bardağı öğütülmüş badem tozu kullanabilirsiniz Marzipanın tadını herkes sevmiyor,ben çok sevdiğim için devamlı yurt dışına çıkan arkadaşlarıma Marzipan siparişi veriyorum![]() ))Pastada yağ yok ama yumurta adeti fazla(ben 5 adet kullandım) Normalde 8 yumurta kullanılıyordu Ben 5 adet ile yapmış olduğum pastamdan çok memnun kaldım Kısaca pastamız nefisti Kuru,aromalı ve hafif kek severlere tavsiye edebilirim![]() Malzemeler250 gr Marzipan + 2 yemek kaşığı badem tozu 150 gr şeker 1 paket vanilya minicik tuz 5 adet yumurta sarısı 5 adet yumurta akı 120 gr un 60 gr nişasta 80 gr iri kıyılmış çikolata Üzeri için200 gr kuvertür bitter 100 ml krema veya tereyağ kullanabilirsiniz 20 gr yaprak fıstık YapılışıMarzipan,5 yumurta sarısı,vanilya ve tuz köpük olana kadar çırpılır ![]() 5yumurta akı şekerle kar gibi olana kadar çırpılır ![]() Aklar yumurtalı karışıma eklenip iyice karıştırılır ![]() Nişasta ve un karıştırılıp eleklenip karışıma eklenir ![]() Son olarak çikolata parçaları eklenip kaşıkla iyice karıştırılır ![]() Yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına karışım dökülüp 175 c de 45-60 dk arası pişirilir ![]() Pastanın pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz ![]() Üzeri içinÇikolatayı krema veya yağla benmari üsülü eritip soğumuş pastanın üzerine dökünüz Mümkün olduğunca kaşık değdirmemeye çalışınız Yaprak fıstıklarla üzerini süsleyiniz![]() Şimdiden afiyetler olsun! Pasta bu kek kalıbında yapılmıştı Sizinde buna benzer kek kalıbınız var onda denemenizi öneririm![]() )) Kekin içine kabartma tozu eklemediğim halde, kekim mükemmel kabardı![]() )
|
|
|
|