Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalıçilekli, erdbeer, kokosmakronen, kuchen, pasta, schoko

Schoko Erdbeer Kuchen / Çikolatalı-Çilekli Pasta, Kokosmakronen

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Schoko Erdbeer Kuchen / Çikolatalı-Çilekli Pasta, Kokosmakronen








Sizleri çok seviyorum arkadaşlarımTüm arkadaşlarımı ziyaret edemiyorumOnun yerine buradan bu güzel çiçeği hepinize gönderiyorumGüzel gününüz kutlu ve mutlu olsun

Malzemeler
3 yumurta
minicik tuz
125 gr şeker
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 çay bardağı krema

1 limon kabuğu rendesi
3-4 daml limon aroması veya 1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket droetker beyaz çikolata sosu(toz olarak kullanılacak)
1 çay bardağı damla çikolata
250 gr un
1 paket kabartma tozu (ben çok kabarmasın diye kullanmadım)

Tepesi için
Çilek ve çilek jölesi

Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,vanilya,tuz krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır

Sonrada diğer mazlmeler sırası ile eklenip çırpılır

Yağlanmış kalıba dökülüp 175 c de yaklaşık 40-45 dk pişirilir

Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkartılır

Kekin üzerine çilekler dizilip,jöle hzırlanıp üzerine dökülür

Belki benim kalıbımdan hepinizde olmayabilirSizler kelepçeli düz yuvarlak kalıpta keki pişirebilirsinizKeki kalıptn çıkartıp, altını üst yapıp, tekrar kalıbın içersine koyup,mandalını kapatıp,çilekleri üzerine dizip, jöleyi tertipli döküp,jöle soğuyuncada servis edebilirinizAfiyetler olsun!

Malzemeler
4 yumurta akı
minicik tuz
200 gr marzipan (yoksa sadesini yapabilirsiniz)
150 gr pudra şekeri
oblaten (olmasada olur)
dilerseniz birazcık rum (mevlit için yapıldığından eklemedim)
alabildiği kadar hcevizi

Hazırlanışı
Aklar minicik tuzla çırpılır

Şekeri eklenip yoğunluk kazanınca, marzipanı eklenip,çırpılmaya devam edilir

Hcevizleri eklenip elle yoğrulur

Oblatenler tepsiye dizilirler

Üzerlerine kokoslar kopartılıp konulur(ben yuvarladım)

Isınmış fırında 10-15 dk arası pişirilir

Ben kokosları fırında unutunca,yanmadan zor kurtardımBiraz kızardılar sadece)

Dışları biraz sert,içleri ise çok yumuşaktılar))

Not:Kekimi görmüş olduğunuz bu kalıbımda pişirdimOyuk olan kısmına çilekleri doldurdumBu kalıp bu tür pastalar ve farklı alternatifler için birebir diyebilirim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.