|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çikolatalıçilekli, erdbeer, kokosmakronen, kuchen, pasta, schoko |
![]() |
Schoko Erdbeer Kuchen / Çikolatalı-Çilekli Pasta, Kokosmakronen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Schoko Erdbeer Kuchen / Çikolatalı-Çilekli Pasta, Kokosmakronen![]() Sizleri çok seviyorum arkadaşlarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 3 yumurta minicik tuz 125 gr şeker 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında) 1 paket vanilya 1 çay bardağı krema 1 limon kabuğu rendesi 3-4 daml limon aroması veya 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 paket droetker beyaz çikolata sosu(toz olarak kullanılacak) 1 çay bardağı damla çikolata 250 gr un 1 paket kabartma tozu (ben çok kabarmasın diye kullanmadım) Tepesi için Çilek ve çilek jölesi Hazırlanışı Şeker,yumurtalar,vanilya,tuz krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır ![]() Sonrada diğer mazlmeler sırası ile eklenip çırpılır ![]() Yağlanmış kalıba dökülüp 175 c de yaklaşık 40-45 dk pişirilir ![]() Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkartılır ![]() Kekin üzerine çilekler dizilip,jöle hzırlanıp üzerine dökülür ![]() Belki benim kalıbımdan hepinizde olmayabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 4 yumurta akı minicik tuz 200 gr marzipan (yoksa sadesini yapabilirsiniz ![]() 150 gr pudra şekeri oblaten (olmasada olur) dilerseniz birazcık rum (mevlit için yapıldığından eklemedim) alabildiği kadar h ![]() Hazırlanışı Aklar minicik tuzla çırpılır ![]() Şekeri eklenip yoğunluk kazanınca, marzipanı eklenip,çırpılmaya devam edilir ![]() H ![]() ![]() Oblatenler tepsiye dizilirler ![]() Üzerlerine kokoslar kopartılıp konulur ![]() Isınmış fırında 10-15 dk arası pişirilir ![]() Ben kokosları fırında unutunca,yanmadan zor kurtardım ![]() ![]() ![]() Dışları biraz sert,içleri ise çok yumuşaktılar ![]() ![]() ![]() Not:Kekimi görmüş olduğunuz bu kalıbımda pişirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|