![]() |
Şam Oruğu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şam OruğuŞam Oruğu (İçli Köfte) Malzemeler * 1 kg ![]() * 1kg ![]() * 2 Baş Soğan (orta büyüklükte) * 2 Su Bardağı Ayçiçek Yağı * 2 Yemek Kaşığı Kırmızı Pul Biber * 2 Çay Kaşığı Kimyon * 2 Çay Kaşığı Tuz * 2 Yemek Kaşığı Un -İçi: * 800 gr ![]() * 4 Orta Boy Soğan * 1/2 Su Bardağı Yağ * 2 Çay Kaşığı Tuz * 1 Demet Maydonoz * 1 Su Bardağı Kıyılmış Ceviz İçi * 1 Su Bardağı Çam Fıstığı(arzu edilirse Süneber) * 2 Çay Kaşığı Yenibahar * 1 Çay Kaşığı Karbiber Yapılışı Bulgur su ile yıkanır gibi ıslatılıp bir saat bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan köftelik etinden yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak parmak yardımıyla ince oyulur, mekik şekli verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İçi : Kıyma derince bir tencereye konur ateş üzerine oturturulur; suyunu çekinceye kadar karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Antakya yemekleri ile ilgili kaynak olabiceğini düşündüğüm HatayLife ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|