![]() |
Kısır - Kısır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısır - Kısır TarifiKISIR - KISIR TARİFİ Malzemeler : (4-5 kişi için) 1 su bardağı İnce Bulgur 2 adet Kuru Soğan 2 adet Domates 1 demet Maydanoz 10 dal kadar Nane 1 bağ Taze Soğan 1 çay bardağı Zeytinyağ 1 bardak Su 1 tatlı kaşığı Biber Salçası 1 Limon Suyu (ya da varsa 1 çay bardağı Nar Ekşisi) Tuz, Kara Biber, Kırmızı Biber Hazırlanışı : Çentilmiş kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marul yaprakları ve/veya asma yaprağı ile servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|