![]() |
Lahana Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lahana TurşusuBeyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut Hazırlanışı Turşuluk olarak küçük, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuzlu salamura ile doldurulur ![]() ![]() Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarı-beyaza dönmesi,lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek,esnekiik kazanmasıyla anlaşılır ![]() Lahana turşusunun tuz oranı, diğer turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir ![]() Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir: Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|