Adana kebap tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana kebap tarifi8 adet uzun çarliston biber yarım tatlı kaşığı kimyon yarım tatlı kaşığı acı tozbiber yarım tatlı kaşığı pulbiber 1 demet maydanoz 1 orta boy soğan 4 orta boy domates 500 gram kıyma istenilen miktarda pide yassı şiş tuz Yapılışı Kıymayı bir kaba koyun Soğanı soyduktan sonra ince ince dilimleyip kıyma, toz acı biber, pul biber, kimyon ve tuz ile beraber yoğurup 10 dakika dinlendirin ızgarayı önceden yakarak hazırlayın Şişleri yağladıktan sonra, kıymayı 8 veya 10 porsiyona bölüp, her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara edin Yıkanmış domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bölün, ızgaranın kenarlarına dizin Bir yandan pideleri kızartın Kebapları maydanoz ile pide içinde servis yapın |
|