![]() |
Burdur gazel böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burdur gazel böreği TarifiGEREKLİ MALZEME 4 bardak elenmiş un 1 bardak nişasta 2 bardak erimiş yağ ya da zeytinyağı Yeterince tuz, su ![]() İÇİ İÇİN: 250 gr ![]() 2 adet patates Küçük bir demet maydanoz Tuz, karabiber ![]() YAPILIŞI İki kaşık yağ içerisinde rendelenmiş soğan, rendelenmiş patates ve kıyma ateşte biraz öldürülür, ocaktan indirilir ![]() ![]() Hamuru, una su ve tuz katılarak kulak memesinden daha katı tutulur, iyice yoğrulur ![]() Cevizden büyük parçalara ayrılır, beze yapılır, üzerine nemli bez örtülür ![]() Bir müddet dinlenen bu bezeler nişasta ile incecik açılır, ayrı ayrı serilir ![]() Az bir zaman sonra yağlanmış bir tepsiye ilk yufka serilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onbeş yirmi dakika sonra kareler şeklinde kesilir, sonra bu karelerin karşılıklı iki ucundan kesilerek üçgen şekli verilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|