Kayısılı Bisküvi Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Bisküvi TarifiMALZEMELER 2 adet yumurta 100 gr margarin 2 su bardaği un 1 su bardaği toz şeker 1,5 çay kaşiğı kabartma tozu Yarım su bardağı ceviz Yarım su bardağı kuru kayısı HAZIRLANIŞI Ceviz ve kayısıları bıçakla kıyın Bir kaba unu eleyin Ortasını havuz gibi açıp toz şekeri, yumurtayı ve yumuşamış margarini koyup yavaş yavaş yoğurun içerisine kabartma tozunu ilave edin Hamuru nemli bez altında 10 dakika dinlendirin Merdane ile yarım santim kalınlığında açın Ceviz ve kayısıları üzerine serpin Merdaneyi üzerinde yuvarlayıp fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirin |
|