![]() |
Pazı Sarması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazı Sarması TarifiMALZEMELER 2 bağ pazı İç Harcı İçin 500 gr ![]() 1 çay bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI Öncelikle, pazıları yıkayalım, saplarını keselim ama atmayıp, bir kenarda bekletelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm bu malzemeye kıymayı ilave ederek iyice karıştıralım, yoğuralım ![]() ![]() Tenceremizin en altına kestiğimiz sapları dizelim, üzerine de dolma sarmalarını yerleştirelim ve 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, tencerenin kenarından ekleyelim ![]() Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalara bölerek dolmaların üzerine koyalım ve 30 dakika kadar, orta ısılı ateşte pişirelim ![]() Arzuya göre, yoğurtla servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|