![]() |
Pazılı Balık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Balık TarifiMALZEMELER 2 kg beyaz etli balık, fileto (*) 1 su bardağı beyaz şarap 1/2 kg iri boy karides 1 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz 1 demet pazı beşamel sos (balık suyu ile) malzemesi : 1 avuç kaşar peyniri rendesi 1 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı balık suyu 1 çorba kaşığı süt 1 çorba kaşığı un (*) levrek, mezgit, kırlangıç vs ![]() HAZIRLANIŞI Balık ve karidesleri, bir su bardağı beyaz şarap, bir demet maydanoz, bir defne yaprağı ve tuz kattığınız suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer yanda balık suyu, bir miktar süt ve bir avuç kaşar peyniriyle, sulu bir beşamel sos yapın ve bu sosu bohçalann üzerine dökün ![]() ![]() Beşamel sos (balık suyu ile) : Bir tencerede bir kaşık yağ eritin, içinde un pembeleşinceye dek, kanştırarak kavurun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|