Milföyde Mantarlı Karides Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyde Mantarlı Karides TarifiMALZEMELER 4 Adet 10x10 cm ölçülerinde Milföy Hamuru 10-12 Mantar 1 Yumurta Sarısı 2 Domates 300 gr Karides 1 Çay Kaşığı Tereyağı 1 Kesme Şeker 1 Çay Kaşığı Acı Sos Biber , Tuz HAZIRLANIŞI Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün Orta ısılı fırında 15 dk kızartın Soğuyunca ortasından ,enlemisne kesip iki parçaya ayırın![]() Diğer tarafta domatesleri soyup doğrayın Mantarları akar su altında yıkayıp doğrayın Karidesleri 2 dakika haşlayıp kabuklarını çıkarın![]() Tavada kızdıracağınız tereyağında domatesleri kavurun Şeker,tuz ,biber ekleyin Yumuşayınca mantar ve karidesleri ilave edip kısık ateşte 4-5 dk pişirin![]() Domatesler tamamen suyunu çekince hazırladığınız milföylere paylaştırın Üzerine kesip ayırdığınız parçaları kapatıp sıcak servis yapın![]() |
|
|
|