Mayonezli Mezgit (5 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayonezli Mezgit (5 Kişilik) TarifiMALZEMELER 1 kg mezgit1 küçük boy tat mayonez 1 adet orta boy soğan 1 adet havuç 2 su bardağı su 3 adet defne yaprağı 1/2 limon suyu Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun![]() Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın Kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın Mezgit pişinceye kadar 10-15 dakika haşlayın![]() Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün ![]() Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin ![]() Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın ![]() |
|
|
|