Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) TarifiMALZEMELER 6 dilim tost ekmeği 4 adet beyaz etli balık filetosu 1 demet maydanoz Tuz, karabiber 1 kg patates450 gr ıspanak75 gr tereyağı1 adet soğan Limon sosu İçin: 225 gr tereyağı1 limonun suyu 1 çay bardağı et suyu HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp püre haline getirin Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün![]() Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun ![]() Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın ![]() Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın ![]() 180 derece fırında 15 dakika pişirin Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun![]() Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın Üstüne balığı yerleştirin![]() Sosu için, tereyağını eritin Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın Sosu balığın etrafına yayın![]() |
|
|
|