![]() |
Fesleğenli Ekmek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğenli Ekmek TarifiMALZEMELER 1 paket yaş maya 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı toz şeker Alabildiği kadar un 1 çay kaşığı tuz Harcı içi; 1 demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen 2 adet kırmızı biber (çuşka) HAZIRLANIŞI Biberi ılık suda bekletin ![]() 1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin ![]() ![]() Eğer tazesini kullanıyorsanız fesleğenleri yıkayıp, doğrayın ![]() ![]() Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun ![]() ![]() Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|