Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, fesleğenli, tarifi

Fesleğenli Ekmek Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Ekmek Tarifi



MALZEMELER
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz

Harcı içi;
1 demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
2 adet kırmızı biber (çuşka)

HAZIRLANIŞI
Biberi ılık suda bekletin

1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin Toz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın

Eğer tazesini kullanıyorsanız fesleğenleri yıkayıp, doğrayın Kırmızı biberleri ince kıyıp, karıştırın

Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin

Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170° fırında 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.