Tas Kebabı Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tas Kebabı TarifiMALZEMELER 1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet domates 1/2 çorba kaşığı domates salçası 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kırmızı biber HAZIRLANIŞI Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın Üzerine salca ve domatesi ilave edin En son baharatı ilave edin İyice karıştırın Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin Yemek suyunu çekene kadar pişirin Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak bekletip , servise hazır hale getirin Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz |
|