Çikolatalı Armutlu Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Armutlu Kek[img]Malzemeler: [/img] 180 gr Tereyağ,oda sıcaklığında yumuşatılmış1 Su Bardağı Esmer Şeker 3 Yumurta 1/4 Su Bardağı Un (40 gr) 2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 1 5 Çorba Kaşığı Kakao2 Çorba Kaşığı Süt 1 Adet Dilimlenmiş Armut 150 gr Çikolata HAZIRLANIŞI : Fırınınızı önceden 180 C'ye ısıtın ![]() Kek kalıbının altını yağlı kağıtla kaplayın ![]() Tereyağ, esmer şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın ![]() Unu ve kakaoyu hazırlanan kremanın içine ekleyin Kabartma tozu ve sütü de ekleyerek mikserin 2 hızında hamur ayaklarıyla 1-2 dakika karıştırın![]() Hazırlanan karışımı kalıba boşaltın ve armut dilimlerini kekin üzerine yerleştirin Önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin Keki fırından aldıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın![]() Arzu ederseniz kekinizi dilimleyip çikolatayı eriterek hazırlayacağınız sosla servis yapabilirsiniz
|
|
|
|