![]() |
Krep Hamuru (Sufle) (24 Krep) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krep Hamuru (Sufle) (24 Krep) TarifiMALZEMELER 2 ![]() 5 yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı(yumuşatılmış) 1 ![]() 3/4 su bardağı su 1 tutam tuz TATLI KREPLER İÇİN 4 kaşık şeker vanilya (limon kabuğu rendesi veya likör de olabilir) HAZIRLANIŞI (Daha hafif, gevrek krepler için) Bu hamurdan yapacağınız krepler kabarık olacaktır ![]() ![]() Unu derin bir kaba döküp süt, su ve tuz katarak karıştırın ![]() Krepleri hazırlamadan önce hamurunuza yumurta sarılarını tek tek katın, yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ![]() Kenara ayırdığınız yumurta aklarını kar haline getirip krep hamuruna yavaş ve çeperlere yakın birkaç dairesel hareketle katın ![]() NOT: krep, her zaman kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, ayrıca elinizdeki malzemelerle değişik pratik içler hazırlayıp hemen ikram edebileceğiniz çok kolay bir hamurdur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|