![]() |
Kıymalı ramazan pidesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı ramazan pidesiMALZEME: Ramazan pidesi 1 adet Tereyağı 3 yemek kaşığı Soğan 2 adet Kıyma 350 gr Domates salçası 1 yemek kaşığı Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Maydanoz 1/2 demet Et suyu 1 su bardağı Yoğurt 1 1/2 su bardağı Sarımsak 2 diş Tuz YAPILIŞI: 1 Tereyağı geniş bir kaba konur, eritilir, Ramazan pidesinin altı üstü biraz kızartılır 2 Ayrı bir kapta, kıyma ile piyaz şeklinde doğranmış soğan kavrulur; salça, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı biber, tuz ve et suyu ilave edilir, bir taşım kaynatılır 3 Bu karışım pidenin üstüne dökülür, pideler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir 4 Sarımsak, yoğurtla karıştırılır ve pidenin üzerine konur Not: Arzu edilirse üzerine kızdırılmış biberli yağ gezdirilir |
![]() |
![]() |
|