Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kırgız, samsısı, tarifi

Kırgız samsısı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırgız samsısı Tarifi



MALZEMELER
1 yumurta
un
su
tuz
1 cay bardağı sıvıyağ
250 gr küçük doğranmış koyun eti
4 adet orta boy küçük doğranmış soğan
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
1 yumurta, tuz, un ve suyla mantı hamuru kıvamında bir hamur yoğurun
Hamur biraz dinlendikten sonra istenilen büyüklükte bezelere ayrılıp açın Açılan yufkanın içine sıvıyağ sürüp rulo yapınYapılan rulo küçük parçalar halinde kesin Küçük parçalar tek tek açılıp içine yapılan harçtan koyup muska şekli verin Yağlı tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında samsılar kızarana kadar pişirin
Harcı : Küçük küçük doğranmış koyun etlerini ve soğanları tuz ve karabiber ile karıştırın Pişirmeden çiğ olarak koyun Bu bir kırgız yemeğidir ve kırgızlar sıvı yağ yerine kuyruk yağı kullanırlar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.