![]() |
Kestaneli-Elmalı Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli-Elmalı Krep TarifiMALZEMELER 8 Krep 2 Golden Elma 600 gr ![]() 1 Limon 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Paket Vanilya 2 Yemek Kaşığı Krema 4 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık (badem veya fıstık da olabilir) 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri (kestane püresi şekerliyse,pudra şekeri gerekmez) 100 gr ![]() Fındık Büyüklüğünde Tereyağı HAZIRLANIŞI Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın ![]() Tereyağını yapışmayan tavada eritin, elmaları kısık ateşte 10-12 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese şeklinde kapatın ve ağzını limon ya da portakal kabuğundan keseceğİniz şeritlerle bağlayın ![]() Bifter çikolatayı benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|