ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ - ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ - ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ TarifiZEYTİNYAĞLI KEREVİZ - ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) 1 Kg Kereviz 2 adet orta boy Havuç 2 adet orta boy Patates 10 adet Arpacık Soğan 1 çay bardağı Zeytinyağ 1 küçük demet Maydanoz 1 adet Limon 2-3 bardak Su yeterince Tuz Hazırlanışı : Tencereye zeytinyağ katılır Ayıklanmış arpacık soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş havuçlar yağda hafifçe öldürülür![]() Kerevizler temizlenir Parçalara ayrılır Suda yıkanır Sonra bolca su ile 15 dakika kaynatılır![]() Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan ve havuçların üzerine katılır Doğranmış iki adet Patates, tuz, 1 limonun suyu ilave edilir Üzerine 2 bardak su katılır Orta ateşte pişirilir Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir ![]() Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır
|
|
|
|