Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
babagannuş

babagannuş

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

babagannuş





Malzemeler
- 1 adet Kemer patlıcan
- 1/4 su bardağı çırpılmış yogurt
- 2 Çorba kaşığı Tahin
- 1 Çorba kaşığı Limon suyu
- 2 diş Sarmısak
- 2 Çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
- Süsleme için ince kıyılmış maydanoz
- Kırmızı pul biber ve Tuz

Yapılışı
Patlıcanı çatalla muhtelif yerlerinden deldikten sonra kabukları simsiyah yanana kadar közleyiniz Közlemeden sonra ılımaya bırakınız Ilımış patlıcanları sapından tutarak aşağıya doğru bir bıçak yardımı ile yanmış kabuklarını soyunuz

Patlıcanı küçük parçalara ayırarak mutfak robotuna koyunuz Üzerine macun haline gelene kadar dövülmüş sarmısağı, tahini, çırpılmış yoğurdu ve tuzu ilave ettikten sonra çekiniz Limonuda ilave ederek karıştırınız

Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sızma zeytinyağını gezdiriniz, kırmızı pul biber ve maydanozla da süsledikten sonra servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.