taş kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
taş kadayıfMALZEMELER: -500 gr yassı kadayıf -300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık -2 çorba kaşığı toz şeker -Kızartmak için yeterince sıvı yağ -Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi fıstık Şerbeti İçin: -3 su bardağı su -2 su bardağı şeker -Yarım limon suyu YAPILIŞI: 1) Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır ![]() 2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır ![]() 3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|