Ambar reçeli |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ambar reçeliMalzemeler: * 1 portakal * 1 limon * 1 greyfurt * 7 + 1 bardak su * 1,750 kg toz şeker Hazırlanması: * Portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın Kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın Bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın * Karışımı pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak su ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin (Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin (Oluşan köpükleri kaşıkla alın) * Sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın Hafif ılıkken kavanoza boşaltın |
|