Tropikal Reçel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tropikal Reçel![]() Malzemeler: * 1 papaya (yaklaşık 300 gr) * 1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr) * Yarım kavun (yaklaşık 500 gr) * 2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu * 150 gr esmer toz şeker * 500 gr reçel şekeri (2:1) * 5 çorba kaşığı rom Hazırlanması: * Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı![]() * Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın ![]() * Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynatın Üstte biriken köpüğü alın![]() * Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin
|
|
|
|