Ada Çayı & Tereyağ Soslu Ravioli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ada Çayı & Tereyağ Soslu Ravioli![]() Malzemeler: * 80 gram tereyağı * 1 diş ezilmiş şekilde sarımsak * 1 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze adaçayı yaprağı * 80 gr romano peyniri (1 cup) (1 su bardağı İzmir Tulumu kullandım) * 500 gram taze ravioli (Migros’ta 300 gr’lık paketlerde taze ravioli satıyorlar, ama 300 gr iki kişiyi doyurmaz Yanına başka yemekler eklemek lazım Ben ricotto peynirlisinden aldım Hindili ve tavuklu çeşidi de vardı )Hazırlanması: * Sebze soyma aparatıyla peynirleri ince ince traş edin ![]() * Taze raviolileri kaynar suyun içinde, paketin üstünde yazan süre kadar haşlayın ve süzdürün (5 dakika yeterli geliyor Taze olduğu için hemen haşlanıyor )* Bir tencerede yağı eritin Sarımsakları ve adaçayını ekleyin ve tereyağı kahverengi olana kadar kızdırın Bu yaklaşık 2 dakika sürüyor![]() * Raviolileri ekleyip nazikçe karıştırın ve üzerinde traşlanmış peynirlerle servis yapın
|
|
|
|