Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hedik, sulu

Sulu Hedik

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sulu Hedik




KULLANILAN MALZEMELER
2 su bardağı buğday
1 adet orta boy kuru soğan
1 bardağı nohut
2 sivri biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tepeli salça
Kuru reyhan
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ ve az tere yağ

YAPILIŞI
Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır
Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir
Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur
Un ve salça konur kavurmaya devam edilir
Reyhan eklenir
Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir
İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını
Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilirAfiyet olsunNOT…
Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz
Genelde bu yemek bizde ilk baharda yapılırdı Yanında taze tandır ekmeği ve yeni çıkmış bahçe soğanıyla servis yapılırdı Bazen de diş hediğine çağırırlardı komşular( Bizde adettir ya evin bebeği diş çıkarmışsa mutlaka hedik dökerler ) Hedik döktükten sonra ev sahibi bu yemeği mutlaka misafirlerine ikram ederdi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.