![]() |
Sulu Hedik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sulu Hedik![]() KULLANILAN MALZEMELER 2 su bardağı buğday 1 adet orta boy kuru soğan 1 bardağı nohut 2 sivri biber 1 adet domates 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tepeli salça Kuru reyhan Pul biber Tuz Sıvı yağ ve az tere yağ YAPILIŞI Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır ![]() Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir ![]() Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur ![]() Un ve salça konur kavurmaya devam edilir ![]() Reyhan eklenir ![]() Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir ![]() İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını ![]() Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilir ![]() ![]() Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz ![]() ![]() Genelde bu yemek bizde ilk baharda yapılırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|