Balık Nuget |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Nuget![]() Malzemeler: * 1 marul * 1 soğan * Karabiber * 200 gr kiraz domates * Tuz * 3-4 çorba kaşığı sirke * 4 çorba kaşığı zeytinyağı Balık ve Hamur İçin : * 400 gr somon balığı * 2 dal biberiye * 2 yumurta * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * Tuz * Karabiber * 100 ml soda * Kırmızı toz biber * 150 gr un * 2 çorba kaşığı limon suyu Ayrıca : * 300 gr sıvıyağ * 4 çorba kaşığı salata sosu Hazırlanması: * Marulu ayıklayıp yıkayın Domatesi yıkayıp ikiye bölün![]() * Sos için soğanı soyup küp küp doğrayın Sirkeyi tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın Soğanı karışıma ekleyin![]() * Filetoları temizleyip 2-4 cm büyüklüğünde şeritler halinde kesin ![]() * Biberiyeleri yıkayın, ayıklayıp kıyın ![]() * Fırını 100 dereceye ayarlayıp ısıtın ![]() * Hamur için yumurtaları, 125 gr un, sıvıyağ, biberiye ve soda ile karıştırın Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın![]() * Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın Kalan una bulayın![]() * Yağı tencerede kızdırın Balık şeritlerini hamura bulayıp orta ateşte porsiyonlar halinde 3-4 dakika pişirin Soğumamaları için 100 derecede ısıtılmış fırında bekletin![]() * Salatayı tabaklara paylaştırıp hazır salata sosunu ekleyin ![]() * Balıkları tabağa ilave edip servis yapın
|
|
|
|