![]() |
çorum baklavası (gül burma) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() çorum baklavası (gül burma)Malzemeler ( 6 kişilik ) 500 gr birinci kalite un 2 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 150 gr tereyağı 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı su 200 gr ceviziçi 200 gr nişasta 500 gr şeker Hazırlanışı : Büyükçe bir leğene 2 yumurta kırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu baklava değişik şekilde de yapılabilir ![]() Hamurlar açılıp kurumaya bırakıldıktan sonra bir tane yufka iki tane oklava yan yana getirilip, yufka sarıldıktan sonra oklavanın iki tarafından elle büzdürülerek getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Çorum’un yöresel tatlılarındandır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|