![]() |
Hünkar Beğendi Tarifi ( Osmanlı Mutfağı ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hünkar Beğendi Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )Hünkar Beğendi Tarifi ( Osmanlı Mutfağı ) Malzemeler 500 gr Koyun Eti 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Sirke 2 Adet Domates 2 ![]() 5 Adet Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 ![]() 1 ![]() 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri Tuz , Kekik Yemeğin Tarifi Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları ateşte közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|