![]() |
Paşa Zade Tarifi ( Osmanlı Mutfağı ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paşa Zade Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )Paşa Zade Tarifi ( Osmanlı Mutfağı ) MALZEMELER 200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı ) 50 gr Kaşar ( Rende ) 1 tane orta boy Soğan 1 tane orta boy Domates 1 tane orta boy Patlıcan 1 tane Sivri Biber 1 diş Sarımsak 1 kaşık Salça 1 yarım çay bardağı Sıvı Yağ 2 su bardağı Su Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber YAPILIŞI 1 – Tencereye yağı ilave edin kızdıktan sonra eti ve soğanı ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() 2 – Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın tuzlu suda 20 dakika bekletin daha sonra altına havlu peçete koyarak iyice kurlayın daha sonra firitözde kızartın ![]() 3 – Ocaktaki yemekle patlıcanları harman yapıp üzerine rendelenmiş kaşarı serperek fırına sürün kaşarların üzeri kızarıncaya kadar kalsın takribi 10 dakika çıkarttıktan sonra PAŞA ZADE Yemeğimiz hazır afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|