Keşküllü Elma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keşküllü Elma TatlısıKeşküllü Elma Tatlısı MALZEMELER: 5 orta boy elma 10 kaşık şeker 1,5 bardak su 1 adet küp doğranmış muz 1 paket hazır keşkül 3 bardak süt YAPILIŞI: Elmaları soyup bölmeden çay kaşığı yardımıyla içlerini oyun ![]() Tencereye alıp her birinin içine 2 kaşık şeker dökün Suyuda ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Pişen elmaları servis tabağına alıp oyuk yerlerine küp doğranmış muzları doldurun ![]() Ardından keşkülü hazırlayın ![]() Bunun için paketin üzerinde yazan süt miktarından yarım bardak eksik sütle keşkülü pişirin ve elmaların üzerine dökün ![]() Dövülmüş fındıkla süsleyin İyice soğuyunca servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|