Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çorbası, tarifi, yapılışı

Börek Çorbası Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börek Çorbası Tarifi ve Yapılışı



MALZEMELER

250 gr az yağlı kıyma
500 gr kemikli et
2 su bardağı un
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Nohutu geceden ıslatın Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin Kıymayı ilave ederek kavurun Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin Çok az yağda salça ve naneyi ezin Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.