KremaLı ÇikoLata KaseLeri Tarifi ve Yapılışı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KremaLı ÇikoLata KaseLeri Tarifi ve YapılışıMalzemeler: 200 gr bitter çikolata 2 su bardağı süt 25-3 yemek kaşığı un Yarım su bardağı tozşeker 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 yumurta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı TARİFİ: Çikolatayi küçük parçalara bölerek kaseye alın Içi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin Minik çikolata kağıtlarının içine fırça yardımıyla çikolatayı sürün Buzdolabında 5 dakika bekletip çıkardıktan sonra özellikle kenarlarına bir kat daha çikolata sürün Tekrar buzdolabına alarak donmalarını bekleyin Krema için, yumurta, vanilya ve tozşekeri tencerede çırpın Unu ekleyin Sürekli karıştırarak azar azar sütü ekleyin Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocağın altını söndürün Sık aralıklarla karıştırarak soğutun Soğuyan kremayı sıkma torbasına doldurup çikolata kaselerinin içine şekilli olarak sıkın Çikolatadan yapılmış sekillerle süsleyip servis yapın Afiyet oLsun |
|