Kaşarlı Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşarlı Biftek![]()
[*]Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bifteklerin tek tek altını ve üstünü kızartın (Kızarttıklarınızı tencerenin bir köşesinde toplayın, hepsi kızarınca biftekleri tencereye yayın ) Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin [*]Bifteklerinizi fırın kabınıza yayın Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin Etlerin üzerini folyo ile kapatıp kabınızı bir köşeye alın [*]Bu arada haşlayıp iyice ezdiğiniz patateslere bir yemek kaşığı tereyağını ocağın üstünde karıştırarak yedirin Soğuk sütü azar azar ilave ederek -karıştırmaya devam ederek- pürenizi hazırlayıp tuzunu ilave edin Püre eğer pütürlüyse blendırdan geçirin (özellikle yumuşak bir püre olmalı, kek hamuru kıvamında) Püreyi etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın [*]200C'lik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun (20-25 dak )[*]Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın, tekrar fırına verip eriyen peynirler hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin Börek gibi dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|