Etli lahana sarması , Samsa tatlısı , Patlıcan yelpazesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli lahana sarması , Samsa tatlısı , Patlıcan yelpazesiETLİ LAHANA SARMASI Malzemeler: - 1 adet lahana İçi İçin: - 300 gr kıyma - 1 çay bardağı pirinç - 2 adet soğan - 1 adet domates - ½ demet maydanoz - ½ demet dere otu - 1 çorba kaşığı biber salçası - 1 su bardağı su - karabiber - tuz Üzeri İçin: - 1 çorba kaşığı tereyağ - 1 çorba kaşığı salça Yapılışı: Lah****** alt kısmını oyup ters bir şekilde tencereye koyup haşlayın Dolmanın iç malzemelerini hazırlayın Haşlanan lahana yapraklarını iç malzemesini koyarak sarın ve tencereye koyun Salça ve tereyağını eritip üzerine dökün ve pişirin![]() Afiyet olsun SAMSA TATLISI Malzemeler: - 4 adet milföy hamuru - 1 çay bardağı ceviz - 2 çorba kaşığı şeker Şerbeti İçin: - 1 su bardağı su - 2 su bardağı şeker - ½ limon suyu Yapılışı: Cevizi robotta çekip milföy hamurlarının içine cevizleri ve şekeri koyup kenarlarına yumurta sürerek sarın ve yağlı tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürerek dilimleyin ve fırına verin Piştikten sonra üzerine şerbet dökerek servis yapın![]() Afiyet olsun PATLICAN YELPAZESİ Malzemeler: - 2 adet patlıcan - 4 adet domates - 2 diş sarımsak - 1adet limon - 50 gr ***** peyniri - 50 gr beyaz peynir - 5 çorba kaşığı zeytinyağı - karabiber - kekik, tuz Yapılışı: Patlıcanı yelpaze şeklinde kesin ve yağlı fırın kabına koyun Arasına dilimlenen domatesleri peynirleri koyun Üzerine de zeytinyağı sarımsak ve kekikle hazırladığımız sosu dökerek fırına verin![]() Afiyet olsun
|
|
|
|