![]() |
Etli lahana sarması , Samsa tatlısı , Patlıcan yelpazesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli lahana sarması , Samsa tatlısı , Patlıcan yelpazesiETLİ LAHANA SARMASI Malzemeler: - 1 adet lahana İçi İçin: - 300 gr kıyma - 1 çay bardağı pirinç - 2 adet soğan - 1 adet domates - ½ demet maydanoz - ½ demet dere otu - 1 çorba kaşığı biber salçası - 1 su bardağı su - karabiber - tuz Üzeri İçin: - 1 çorba kaşığı tereyağ - 1 çorba kaşığı salça Yapılışı: Lah****** alt kısmını oyup ters bir şekilde tencereye koyup haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Malzemeler: - 4 adet milföy hamuru - 1 çay bardağı ceviz - 2 çorba kaşığı şeker Şerbeti İçin: - 1 su bardağı su - 2 su bardağı şeker - ½ limon suyu Yapılışı: Cevizi robotta çekip milföy hamurlarının içine cevizleri ve şekeri koyup kenarlarına yumurta sürerek sarın ve yağlı tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürerek dilimleyin ve fırına verin ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() PATLICAN YELPAZESİ Malzemeler: - 2 adet patlıcan - 4 adet domates - 2 diş sarımsak - 1adet limon - 50 gr ***** peyniri - 50 gr beyaz peynir - 5 çorba kaşığı zeytinyağı - karabiber - kekik, tuz Yapılışı: Patlıcanı yelpaze şeklinde kesin ve yağlı fırın kabına koyun ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|