![]() |
dügün corbası , nohutlu bulgur pilavı , kavurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() dügün corbası , nohutlu bulgur pilavı , kavurmaDÜĞÜN ÇORBASI Malzemeler: - 250 GRAM GERDAN ETİ - 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ - 2 ÇORBA KAŞIĞI UN - 1 ADET SOĞAN - 1 ADET HAVUÇ - 7 SU BARDAĞI SU TERBİYESİ İÇİN: - 2 ADET YUMURTA SARISI - ½ LİMONUN SUYU ÜZERİ İÇİN - 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ - 1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI BİBER Yapılışı: ETİ, İRİCE DOĞRADIĞINIZ SOĞAN VE HAVUÇLARIN İÇİNDE BİRAZ SUYLA HAŞLAYIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Malzemeler: - 2 SU BARDAĞI BULGUR - 2 SU BARDAĞI NOHUT - 3,5 SU BARDAĞI SU - 2 ADET SİVRİ BİBER - 1 ADET SOĞAN - 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA - 3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ - NANE, KARABİBER, TUZ Yapılışı: TEREYAĞI, KIRMIZI BİBERLE BİRLİKTE BİR TAVADA ERİTİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() KAVURMA Malzemeler: - 750 GRAM KAVURMALIK ET - 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ - 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK - TUZ Yapılışı: ETİ, BİR TAVADA, ÖNCE YAĞSIZ BİR ŞEKİLDE KAVURUN ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|