|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| böregi, çorbası, patatesli, sarımsaklı, toyga, yahni, zarf |
sarımsaklı yahni , patatesli zarf böregi , toyga corbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
sarımsaklı yahni , patatesli zarf böregi , toyga corbasıSARIMSAKLI YAHNİ Malzemeler: - 500 GR KUŞBAŞI ET - 2 ADET SOĞAN - 3 BAŞ SARIMSAK - 2 ÇAY BARDAĞI SU - 5 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE - 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI - KİMYON - KARABİBER - TUZ Yapılışı: ROBOTTA KIYDIĞINIZ SOĞANLARI YAĞDA KAVURUN AYRI BİR TAVADA 5-6 DİŞ SARIMSAĞI,KIYDIĞINIZ SOĞANLARIN BİRAZINI VE ETİN YARISINI ÜZERİNE BAHARATLARINI EKLEYEREK KOYUN ÜZERİNE KALAN SARIMSAĞI ETİ,SOĞANI VE BAHARATLARINI KATARAK ÜZERİNE SİRKE VE SUYUNU DA İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKIN![]() Afiyet olsun PATATESLİ ZARF BÖREĞİ Malzemeler: HAMURU İÇİN: - 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT - 1 ADET YUMURTA - 1 ÇAY BARDAĞI SU - 2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE - 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ - 1 ÇRB KAŞ DOMATES SALÇASI - 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ - ALDIĞI KADAR UN İÇİ İÇİN: - 3 ADET PATATES - 2 ADET SİVRİ BİBER - 1 ADET SOĞAN - KİMYON - KIRMIZI BİBER, KARABİBER, TUZ Yapılışı: HAŞLANMIŞ PATATESLERLE İNCE KIYILMIŞ SOĞANI,SİVRİ BİBERİ VE BAHARATLARI KARIŞTIRARAK İÇ HARCI ELDE EDİN İÇİNE YAĞ SÜRÜP ZAR ŞEKLİNDE KATLAYARAK TEKRAR AÇIN HAMURU 4 E BÖLÜP İÇ HARCINI KOYARAK ZARF ŞEKLİNDE KATLAYIP ÜZERİNE YAĞ SÜREREK FIRINA VERİN![]() Afiyet olsun TOYGA ÇORBASI Malzemeler: - 1 SU BARDAĞI NOHUT - 1 SU BARDAĞI YOĞURT - ½ SU BARDAĞI PİLİVLIK BULGUR - 1 ADET YUMURTA - 4 SU BARDAĞI SU - 2 ÇORBA KAŞIĞI UN ÜZERİ İÇİN: - 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI - 1 ÇORBA KAŞIĞI NANE - 1 TATLI KAŞIĞI TUZ Yapılışı: YOĞURDU,UNU,YUMURTAYI VE 1 ÇORBA KAŞIĞI YAĞI SU İLE KARIŞTIRARAK PİŞİRİN İÇİNE NOHUT VE BULGURU DA İLAVE EDEREK PİŞMEYE BIRAKIN PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE YAĞDA YAKTIĞINIZ NANEYİ DÖKEREK SERVİS YARIN![]() Afiyet olsun
|
|
|
|