|
|
Konu Araçları |
böregi, çorbası, patatesli, sarımsaklı, toyga, yahni, zarf |
sarımsaklı yahni , patatesli zarf böregi , toyga corbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
sarımsaklı yahni , patatesli zarf böregi , toyga corbasıSARIMSAKLI YAHNİ Malzemeler: - 500 GR KUŞBAŞI ET - 2 ADET SOĞAN - 3 BAŞ SARIMSAK - 2 ÇAY BARDAĞI SU - 5 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE - 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI - KİMYON - KARABİBER - TUZ Yapılışı: ROBOTTA KIYDIĞINIZ SOĞANLARI YAĞDA KAVURUNAYRI BİR TAVADA 5-6 DİŞ SARIMSAĞI,KIYDIĞINIZ SOĞANLARIN BİRAZINI VE ETİN YARISINI ÜZERİNE BAHARATLARINI EKLEYEREK KOYUN ÜZERİNE KALAN SARIMSAĞI ETİ,SOĞANI VE BAHARATLARINI KATARAK ÜZERİNE SİRKE VE SUYUNU DA İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKIN Afiyet olsun PATATESLİ ZARF BÖREĞİ Malzemeler: HAMURU İÇİN: - 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT - 1 ADET YUMURTA - 1 ÇAY BARDAĞI SU - 2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE - 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ - 1 ÇRB KAŞ DOMATES SALÇASI - 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ - ALDIĞI KADAR UN İÇİ İÇİN: - 3 ADET PATATES - 2 ADET SİVRİ BİBER - 1 ADET SOĞAN - KİMYON - KIRMIZI BİBER, KARABİBER, TUZ Yapılışı: HAŞLANMIŞ PATATESLERLE İNCE KIYILMIŞ SOĞANI,SİVRİ BİBERİ VE BAHARATLARI KARIŞTIRARAK İÇ HARCI ELDE EDİNİÇİNE YAĞ SÜRÜP ZAR ŞEKLİNDE KATLAYARAK TEKRAR AÇINHAMURU 4 E BÖLÜP İÇ HARCINI KOYARAK ZARF ŞEKLİNDE KATLAYIP ÜZERİNE YAĞ SÜREREK FIRINA VERİN Afiyet olsun TOYGA ÇORBASI Malzemeler: - 1 SU BARDAĞI NOHUT - 1 SU BARDAĞI YOĞURT - ½ SU BARDAĞI PİLİVLIK BULGUR - 1 ADET YUMURTA - 4 SU BARDAĞI SU - 2 ÇORBA KAŞIĞI UN ÜZERİ İÇİN: - 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI - 1 ÇORBA KAŞIĞI NANE - 1 TATLI KAŞIĞI TUZ Yapılışı: YOĞURDU,UNU,YUMURTAYI VE 1 ÇORBA KAŞIĞI YAĞI SU İLE KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİÇİNE NOHUT VE BULGURU DA İLAVE EDEREK PİŞMEYE BIRAKINPİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE YAĞDA YAKTIĞINIZ NANEYİ DÖKEREK SERVİS YARIN Afiyet olsun |
|