![]() |
Spätzle Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Spätzle TarifiMalzemeler
UN, YUMURTA VE TUZU KARISTIRARAK CIVIK BIR HAMUR HALINE GETIRIN ![]() BU ARADA KALIN DIPLI TENCEREDE BOL TUZ ILE SUYU KAYNATIN VE ALTINI KISIN ANCAK SUYUN ISISI KAYBOLMASIN ![]() BIR YUMRUK BÜYÜKLÜGÜNDE HAMURU SPÄTZLE KEVGIRINDEN VEYA SÜZGEÇINDEN GECIREREK KAYNAMAKTA OLAN SUYUN IÇINE DÖKÜN ![]() ![]() ![]() ![]() BIR KEPÇE ILE KARISTIRARAK HAMURLARIN SUYUN IÇINDE BIRBIRLERINE YAPISMAMASINI SAGLAYIN ![]() ![]() KEPÇE ILE HAMURLARI ALIP SOGUK SU OLAN TENCEREYE BOSALTIN ![]() IKINCI VE ZOR OLAN YÖNTEM; SEBZE (ET TAHTASINININ) ÜZERINE BIR YUMRUK BÜYÜKLÜGÜNDE CIVIK HAMURDAN DÖKÜN, TAHTAYI SOL ELINIZE, (EGER SOLAK DEGILSENIZ) BIÇAGI DA SAG ELINIZE ALIN, KAYNAMAKTA OLAN SUYUN ÜZERINDE , ÇOK ÇABUK SERI BIR SEKILDE, BICAKLA HAMURU ÇOK INCE SERITLER HALINDE, AYNI SOGAN DOGRAR GIBI DOGRAYARAK VE AYNI ZAMANDA HAMURLARIN TENCEREYE DÜSMESINI SAGLAYIN ![]() BU DOGRAMA HAREKETI ÇOK ÇABUK VE SERI OLMALI, DÜSÜNÜNKI HER BIR SANIYEDE BIR INCE DILIM KESEBILMELISINIZ, VE KESERKEN DE BU DILIMIN KAYNAR SUYA DÜSMESI GEREKLI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PISEN HAMURLARI SOGUK SUYA DOLDURUN VE ISINIZ BITENE KADAR ORADA MUHAVAZA EDINIZ ![]() DAHA SONRA HEPSINI AYNI ANDA YEMIYECEKSENIZ, ALIMUNYUM VEYA PLASTIK VEYA CAM BIR TENCEREDE SUYU SÜZÜLMÜS OLARAK ÜSTÜ ISLAK BIR BEZLE KAPATILIRAK BUZDOLABINDA MUHAVAZA EDEBILIRSINIZ ![]() PISIRILMESI; BIR MIKTAR SPÄZTLE ALARAK TAVADA YAGLA HAFIF BIR SEKILDE KIZARTIP ANA YEMEKLERIN YANINDA AYNI TABAKTA KULLANABILIRSINIZ, VEYA KULLANMAK ISTEDIGINIZDE KAYNAYAN YAGLI SICAK SUDA HAFIFCE ISITARAK SICAK YENECEK KIVAMA GETIREBILIRSINIZ ![]() ![]() SPÄTZLE EKMEK, PILAV VEYA BULGURA IYI BIR ALTERNATIFTIR ![]() AFIYET OLSUN ![]() |
![]() |
![]() |
|