Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çinçin, pilavı

Çinçin Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinçin Pilavı



MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides
1/3 su bardağı haşlanmış bezelye
1/3 su bardağı mısır tanesi
1 çorba kaşığı soya sosu
1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu
1,5 lt su(pirinç haşlamak için)

HAZIRLANIŞI
Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın 2 çorba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 2-3 dk sote edin Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin2-3 dk pişirin Pirinci ekleyin,3-4 dk sonra ateşten alınİnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dere otunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.