![]() |
Çinçin Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çinçin PilavıMALZEMELER 1 su bardağı pirinç 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 yumurta 1 çorba kaşığı su 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan 1 adet ince doğranmış kırmızı biber 1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides 1/3 su bardağı haşlanmış bezelye 1/3 su bardağı mısır tanesi 1 çorba kaşığı soya sosu 1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu 1,5 lt su(pirinç haşlamak için) HAZIRLANIŞI Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|