Apfel strudel (elmalı pıe) |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Apfel strudel (elmalı pıe)Malzemeler: 200 gr Un ½ çay kaşığı tuz 230 gr Tereyağı 110 gr Toz şeker 1 kg Elma 3 gr Tarçın 20 gr Sıvı yağ 1 su bardağı su 100 gr Bayat ekmek kabuğu kurusu yarım çay kaşığı vanilya 60 gr Kuru üzüm 30 gr Limon kabuğu rendes Hamurun hazırlanması: Blenderde hamurun içine giren 200 gr un, 20 gr Sıvı yağ, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3/5 su bardağı su karıştırılıp çıkartılır Elle iyice yoğurulur Top haline getirilip yağlanmış bir tepsiye koyulur Üzerine bir fırça ile yağ sürülür Yarım saat bekletilir Sonra hamur topağı un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açılır Arada fırça ile yağ sürülerek açmaya devam edilir İki elle dış kısmı ile daha da inceltilerek şeffaf hale gelinceye Kadar açmaya devam edilir Hamur 70x70 cm kare olunca durulur Galeta ununun hazırlanması: 80 gr tereyağı eritilir ve ekmek kabuğu, 10 gr toz şeker ve vanilya yağa atılır Karıştırılarak kahverengi olması sağlanırİçinin hazırlanması: Elmalar soyulur ve iri rendelenir Limon kabuğu ince rendelenir ve 100 gr toz şeker yatırılır 15 dakika bekletilir Aroması şekere geçince elmalara ilave edilir Hazırlanan hamurun dörtte birine galeta unu serpilir Sonra elmalar döşenir Geri kalan hamura erimiş tereyağ sürülür ve elma kaplı olanın üstüne kumaş kaldırılarak üstü kaplanıp öte taraftan hamur bitiştirilir Diğer taraftan bir tepsiye yağlı kağıt serilip strudeli üzerine yerleştirilip üzerine erimiş tereyağı sürülür 200 c fırında bir saat kadar tutulur Bu süre zarfında iki-üç kere üstüne fırça ile erimiş tereyağ sürülürFırından çıkarıldıktan sonra soğutmaya bırakılır ve üzerine az vanilya karıştırılmış pudra şekeri ekilir |
|