Spätzle |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
SpätzleGerekenler: 330 gr un 2 yumurta 1/8 lt su tuz Yapilisi: Yukaridaki mlz ile cok civik olmayan bir hamur yapilir ve kaynamakta olan tuzlu suyun icine bu hamurdan ya bicakla ince ince seritler halinnde kesilip suya atilir, ya da resimdeki gibi iri delikli bir rende ile tencere icine rendelenir(ya da diger bir deyisle akitilir) Su yuzune cikan hamurlar bir kepce yardimiyla alinir ve Servis Tabagina Konulur Klasik sunumu: Bir tabaga alinarak uzerine ya endelenmis peynir ya da kizartilmis sogan gezdirilir Et yemeklerinin yaninda mukemmel bir tamamlayicidir Haslanmis sebze ile ya da bolonez sos ile bile yenilebilen cok yonlu bir yemek Resimi orjinal boyutlarda görüntülemek için buraya tıklayınız( Orjinal Boyut: 800x539 ve 79KB ) |
|