Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, yemeği, ünlü, yuvarlama

Ünlü Antep "Yuvarlama" yemeği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ünlü Antep "Yuvarlama" yemeği



Ülgen Hamından ünlü Antep yemeği "Yuvarlama"nın tarifi

Malzemeler: 1 kilogram yıkanmış, kurutulmuş pirinç, 750 gram yağsız kıyma 1 küçük soğan, tuz ve karabiber, 2 kilogram süzme yoğurt, 1 kilogram kuşbaşı et


Yapılışı: Pirinçler, et makinesinde kuru kuru çekilir Soğan rendelenir Kıyma et, tuz, karabiber hep birlikte yoğrulur Yine hep birlikte tekrar makinede çekilerek hamur haline getirilir Nohut büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır, daha sonra suda haşlanır ve bekletilir Diğer yanda bulunan kuşbaşı etler suda haşlama usulü pişirilir Haşlanmış yuvalamaların içine bırakılıp, bir taşım kaynatılır Tencere ocaktan alınır ve bekletilir Öteki tarafta bulunan süzme yoğurdun içine bir yumurta kırılarak çırpılır, ocak üzerine konularak çırpılmaya devam edilerek kaynatılır Pişmiş olan yuvarlamalara katılır


Dikkat: İki karışımdan birinin soğuk olması lazım İkisi de sıcak olursa, suyu pütürleşir Servis, çorba kasesine alınarak yapılır Üzerine nane-yağ karışımı sos dökülerek, şehriyeli pirinç pilavın yanında ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.