Kaz Budu |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaz BuduKaz Budu Kaz Budu Tarifi - Kaz Budu Nasıl Yapılır - Kaz Budu Malzemeleri KAZ BUDU ŞİŞTE Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 4 kaz budu, yeteri kadar domates ve dolmalık biber, 1 dal biberiye, yeteri kadar tuz, defne yaprağı, karabiber birkaç dilim bayat ekmek Yapımı: Derince bir kaba defne yaprağını, karabiberi ve tuzu koyduktan sonra iyice yıkanmış kaz butlarını oturtmalı ve butları örtünceye kadar kaba su doldurmalı Ten-ceredekileri orta ısılı bir ateşte kaynamaya bırakmalı Kaz, hafifçe haşlanınca kabı ateşten indirmeli, butları sudan çıkarıp bir kenarda soğumaya bırakmalı Et soğuyunca butları kemik boyunca ikiye ayırmalı ve eti parçalamadan kemikleri çıkarıp atmalı Böylece elde edilen kemiksiz kaz etini parçalara ayırmalı Bu arada ekmek dilimlerinin her birini de dörde bölmeli Kaz eti parçalarını dört eşit gruba ayırdıktan sonra her grubu şu şekilde şişe geçirmeli: Bir dilim ekmek, et, bir biberiye dalı parçası, bir parça biber, bir dilim domates, bir dilim ekmek, et Ve böylece o bölümdeki eti şişe sıralamalı Dört şiş de tamamlanınca bunları ortak ısılı bir mangal kömürü ateşinin dört parmak yukarısına yerleştirmeli ve sık srk çevirerek etleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirmeli Etler pişince bunları tabaklara almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı |
|