![]() |
Kaz Budu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaz BuduKaz Budu Kaz Budu Tarifi - Kaz Budu Nasıl Yapılır - Kaz Budu Malzemeleri KAZ BUDU ŞİŞTE Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 4 kaz budu, yeteri kadar domates ve dolmalık biber, 1 dal biberiye, yeteri kadar tuz, defne yaprağı, karabiber birkaç dilim bayat ekmek ![]() Yapımı: Derince bir kaba defne yaprağını, karabiberi ve tuzu koyduktan sonra iyice yıkanmış kaz butlarını oturtmalı ve butları örtünceye kadar kaba su doldurmalı ![]() ![]() Kaz, hafifçe haşlanınca kabı ateşten indirmeli, butları sudan çıkarıp bir kenarda soğumaya bırakmalı ![]() Et soğuyunca butları kemik boyunca ikiye ayırmalı ve eti parçalamadan kemikleri çıkarıp atmalı ![]() ![]() ![]() Kaz eti parçalarını dört eşit gruba ayırdıktan sonra her grubu şu şekilde şişe geçirmeli: Bir dilim ekmek, et, bir biberiye dalı parçası, bir parça biber, bir dilim domates, bir dilim ekmek, et ![]() ![]() ![]() ![]() Dört şiş de tamamlanınca bunları ortak ısılı bir mangal kömürü ateşinin dört parmak yukarısına yerleştirmeli ve sık srk çevirerek etleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirmeli ![]() Etler pişince bunları tabaklara almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|