Çikolatalı Halka Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Halka TatlısıÇikolatalı Halka Tatlısı Halka Tatlısı - Halka Tatlısı Tarifi Malzemeler • 3 kahve fincanı un • 3 adet yumurta • 3 kahve fincanı toz şeker • 3 kahve fincanı kakao • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu • 1 çorba kaşığı kabartma tozu Şerbeti İçin • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı su Sosu İçin • 100 gr bitter çikolata • 1 kahve fincanı süt Yapılışı 1 Şeker ve yumurtaları mikserle çırpın 2 Şeker eriyince elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve biraz daha karıştırın 3 Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp kek malzemesini dökün 4 170 C’ye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin 5 1 su bardağı tozşekerle suyu kaynatın 6 Soğuyunca fırından aldığınız tatlının üzerine gezdirin 7 Tatlıyı servis tabağına alın 8 Ayrı bir yerde çikolatayı sütle birlikte cam bir kaseye koyun 9 Sıcak su dolu bir kabın içinde cam kseye koyduğunuz çikolatayı benmari usulü eritin 10 Tatlının üzerine gezdirip 4 saat dinlendirin ve servis yapın Afiyet olsun Notlar: • Üzerine antep fıstığı veya ceviz içi serperek servis edebilirsiniz |
|