Tropikup ve Tandırda Tavuk But |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tropikup ve Tandırda Tavuk ButTropikup: 8 adet Malzemeler:
Hazırlanması: [*]1 paket vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin[*]Vanilyalı puding soğurken diğer paketi 3 su bardağı karışık meyve suyu ile pişirip soğutun[*]Vanilyalı pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın Ananas dilimlerini minik minik doğrayıp cevizle karıştırın ve kaselere paylaştırınKarışık meyve suyu ile hazırladığınız pudinginiz soğuyunca kaselere paylaştırın Buzdolabında iyice soğumalarını sağlayıp hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın Tandırda Tavuk But ve Raita 6 adet Bu tarifi de MS Living'in sitesinde bulmuştum Raita ile beraber güzel bir akşam yemeği oldular Aslında tavukların üzerine limon sıkıp yemek gerekiyordu ama bizden böyle denemeye sadece yeğenim cesaret edebildi Malzemeler:[*]1 su bardağı yağsız yoğurt[*]yarım limonun suyu[*]1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil[*]3-4 diş sarımsak, dövülmüş[*]1 küçük kuru soğan, rendelenmiş[*]1 yemek kaşığı pul biber[*]1 tatlı kaşığı tarçın[*]1 tatlı kaşığı kimyon[*]yarım tatlı kaşığı tuz[*]1/4 tatlı kaşığı karabiber[*]1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş[*]1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş[*]1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş[*]6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş[*]4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış[*]süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş[*]raita Hazırlanması: [*]Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın[*]Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin[*]Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin Limon dilimleri ve raita ile servis yapın |
|