Hazırlanması:
[*]Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın[*]Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın[*]Yufkalardan birini tezgaha serin Üzerine kadayıfın üçte birini yayın Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin[*]Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin (ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin)[*]Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur)[*]Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin (böylece üstü de şerbeti iyice çeksin)[*]Kaymakla servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.