Elmalı İtalyan Dondurması |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı İtalyan DondurmasıMalzemeler:
[*]Krema ve sütü bir tavaya koyup kaynamasına çok az bir süre kalana kadar ısıtın[*]Bir kabın içinde yumurta sarılarını ve şekeri çırpın Yumurtalı karışıma sütlü karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edip karıştırın (böylece yumurtalı karışım ılınmış olsun) Kalan sütlü karışımı yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin[*]Karışımı tekrar tavaya alıp düşük ısıda karıştıra karıştıra 8 dakika (ya da kaşığın arkasını değdirdiğinizde karışım akmayana kadar) ısıtın Daha sonra bir kaseye alıp buzdolabında soğutun[*]Limon suyunu ve rendelenmiş elmaları karıştırın Soğuyan kremayı elmalara ekleyip karıştırmaya devam edin[*]Karışımı metal bir kaba koyup buzlukta 2 saat bekletin 2 saat sonunda tekrar karıştırıp buzluğa koyun ve sertleşene kadar bekleyin (eğer dondurma makineniz varsa 4 aşamadan sonra karışımı makinenizde de dondurma haline getirebilirsiniz )[*]İsterseniz çikolata sosu ve cevizle servis yapın |
|