Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cheesecake, karamelize, lorlu, nektarinli

Karamelize nektarinli lorlu cheesecake

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karamelize nektarinli lorlu cheesecake

Malzemeler:
Cheesecake:
  • 20gr margarin
  • 175 gr tuzsuz etimek
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 +1/4 bardak toz şeker *
  • 4 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon rendesi
  • 1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı
  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 500 gr süzme yoğurt 3 yemek kaşığı un
* ben kahverengi şeker kullandım
Karamelize nektarin:
  • 140gr rondodan geçirilmiş toz şeker**
  • 25gr katı yağ, soğuk
  • 4 nektarin
**ingilizlerin kullandığı toz şeker bizimkinin daha da öğütülmüş hali, ben de onun gibi olsun diye rondodan geçiriyorum
Hazırlanması:
[*]Yağı eritin etimekleri mutfak robotundan geçirin Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin)[*]Yağlanmış kalıba iyice bastırın Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin[*]Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu köpük olana dek iyice çırpın Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın[*]Karışımı kalıba dökün 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin Pastayı soğumaya bırakın[*]140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir)[*]Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com