Karamelize nektarinli lorlu cheesecake |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelize nektarinli lorlu cheesecakeMalzemeler: Cheesecake:
Karamelize nektarin:
Hazırlanması: [*]Yağı eritin etimekleri mutfak robotundan geçirin Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin)[*]Yağlanmış kalıba iyice bastırın Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin[*]Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu köpük olana dek iyice çırpın Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın[*]Karışımı kalıba dökün 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin Pastayı soğumaya bırakın[*]140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir)[*]Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın |
|