Ananaslı Milföy Dilimleri |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananaslı Milföy DilimleriAnanaslı Milföy Dilimleri Milföy Tatlısı - Ananas Tatlısı 8 adet milföy hamuru 1 adet ananas 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt Üzeri için: 1 çay bardağı toz antepfıstığı 1 çorba kaşığı pudraşekeri Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşatın Daha sonra geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın Hamurları bir fırın tepsine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin Fırının kapağı yarı açık olacak şekilde, milföyler kızarana dek pişirin Piştiğinde fırından alıp soğumaya bırakın Krem şantiyi sütle çırpıp kenara alın Ananası soyup dilimleyin Servis tabağına bir adet milföy yerleştirin Üzerine krem şanti sürüp ananas dilimi koyun Aynı işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın Üzerine antepfıstığı ve pudraşekeri serpin Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın Soğuk olarak servis yapın |
|